Robert Hermansen, som leia Odda Smelteverk frå 1984 til 1999, gav Albert Petersson mykje av æra for at bedrifta opp gjennom tidene hadde få konfliktar og eit godt arbeidsmiljø.
Albert Petersson sin varme veremåte blei så å seia ein del av fabrikken si sjel.
Robert Hermansen (nr. 3 f.h.) var også godt likt som direktør på Odda Smelteverk. Her foran toget "Nautilus" i 1986. Foto: Kraftmuseet arkiv
”Under alt sit arbeide samlet dr. Petersson om sig og utdannet en stor stab av medarbeidere, og hans karakter og føreregenskaper gjorde at alle var ham hengivne. Alle søkte at gjøre sit bedste under ham og en anerkjendelse fra hans mund blev sat pris på, da den kom fra en mand som kjendte sit arbeid. Han interesserte sig også levende for sine arbeidere og önsket at de skulde leve under de bedst muligt vilkår. Han var altid meget interessert i bygning av arbeiderboliger, og når nogen var i vanskeligheter vidste han altid hvem han skulde henvende sig til.”
Dette skreiv direktør F. W. Bruce i 1916.
Frans Wilhelm Bruce. Direktør på Odda Smelteverk. Foto: Kraftmuseet arkiv
Då arbeidarrørsla i Odda i 1910-12 planla bygginga av Folkets Hus, mangla dei pengar. Albert Petersson lånte dei 15.000 kroner av eigne midlar. Seinare skaffa han arbeidarrørsla 20.000 kroner til gjennom eit lån frå eigarane i bedrifta. ”Det falder sjelden eller aldrig i et arbeiderorgans lod desværre at kunne skrive så uforbeholdne ord om en arbeidsleder som vi kan gjøre i dette tilfælde. Doktoren hadde selv skaps sig et godt mindesmerke – det vakreste som kan tænkes – ved sit liv. Det er enkelte som kanske vil si: han delte av sin overflod. Men hvor mange gjör nu egentlig det? Og om nogle gjör det, så er det måten at gi på som setter sit stempel på mennesket, at det ikke betragtes som en almisse, men nærmest som en vennehånds rækning.” Odda Tidende (Organ for Odda og Ålvik arbeiderpartier) 23. august 1916, i samband med avdukinga av bautaen over Albert Petersson.
Folkets Hus i Odda. Foto: Kraftmuseet arkiv