Kraftmuseet

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB
  • de_DE

Søk

Du er her:

Statkraft og NVIM

Museet har et godt samarbeid med Statkraft. Statkraft opprettet konferansesenteret Statkraftstova som museet forvalter.

Statkraft har satset på Tyssedal, og på Tyssedals historiske kraftomgivelser. I 2004 ble det gjort en investering på sju millioner kroner i det gamle verkstedet til Tyssefaldene A/S. Daværende olje og energiminister Einar Steensnæs foretok den offisielle åpningen. 

 

Tyssedal sin gamle og nye krafthistorie er noe av det som medvirket til at «stuen» til Statkraft nettopp ble liggende her. Det gamle verkstedet og smien som i 1916 ble tegnet av arkitekt Charles Hoff, var i sin tid et hypermoderne bygg.

 

I andre etasje er alt renovert. Vegger er flyttet, og nye bærebjelker er satt opp. Arkitekt Gunhild Eide i Torstein Ramberg A/S stod for planleggingsfasen sammen med prosjektleder Håkon Moen i Statkraft. De hadde et tett samarbeid med byggeleder Berget og ledelsen i Høyer Odda. 

 

Inne i stolsalen henger tre bilder av festspillkunstner Anne Kathrine Dolven.

Bildene er tatt klokken ett på natten i Lofoten. De viser nakne kvinnerygger, uten at vi kan se verken armer eller ben. Kvinnene sitter på enkle steiner.

Bildene symboliserer menneskenes forhold til naturen. At menneskene går inn og bruker naturen på en fin måte. Dolven trekker paralleller til Statkraft og vannkraft.

 

Her kan du lese talen som Einar Steensnæs holdt under åpningen:

Olje- og energiministerens tale ved åpningen av Statkraftstova

Statkraft regionalt bruker konferansensenteret regelemessig. Statkraft sentralt besøker Tyssedal to ganger i året med nyansatte i konsernet. Statkraft eier 60% av AS Tyssefaldene.

 

Statkraft logo   

 

Statkraftstova møtesal Under åpningen av Statkraftstova 2004.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Kraftmuseet

Norsk vasskraft- og industristadmuseum


Naustbakken 7, 5770 Tyssedal
Telefon: 53 65 00 50
post@kraftmuseet.no